1 Aralık 2017 Cuma

TPAO (TÜRKİYE PETROLLERİ ANONİM ORTAKLIĞI) 63. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR VE 64. YILINDAN İTİBAREN: "TÜRKİYE PETROLLERİ ARAMA ÜRETİM FAALİYETLERİNE ODAKLANIYOR"

GENEL MÜDÜRLER AÇIKLADI:

TP ARAMA ÜRETİM FAALİYETLERİNE ODAKLANIYOR
Türkiye Petrolleri A.O’ (TP)’ya ait servis hizmetlerinin, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ)’ye ait Turkish Petroleum International Company Limited Şirketi (TPIC)’e devredilmesi konusunda devam eden görüşmelerde sonuca ulaşıldı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Milli Enerji Politikaları kapsamında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TP)’nın Sondaj, Workover, Kuyu tamamlama ve Jeofizik Operasyonlar Müdürlüğü bünyesindeki bazı faaliyetlerin, Turkish Petroleum International Company Limited Şirketi (TPIC)’ne devrine ilişkin, 12/6/2017 Tarihli ve 2017/10472 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi’ne göre özveri ile çalışan iki şirketin yöneticileri 30 Kasım 2017 tarihinde TP Genel Müdürlüğü’nde imzaladıkları protokol ile devir sürecini tamamladı.
ETKB’nin koordinasyonunda TP Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Melih Han Bilgin ile TPIC Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Türkoğlu’nun 30 Kasım 2017 Perşembe günü Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğü’nde imzaladıkları devir protokolü ile birlikte söz konusu Bakanlar Kurulu Kararnamesi’nde belirtilen TPIC’e ait olan yurtiçi ve yurtdışı arama ve işletme ruhsatlarının devri, TP servis hizmetlerinde hâlihazırda çalışan personelin TP’de çalışmaya devam etmesi ve diğer birçok hususta anlaşma sağlandı.
Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında “Ülkemizin petrol ve doğal gaz potansiyelini tespit etmek ve milli ekonomiye kazandırmak, uluslararası faaliyetler ile gelir kaynakları temin etmek ve enerji sektörüne etkin rol oynamak, ülkemizin enerji koridoru olmasında aktif görev almak” misyonu ile faaliyetlerini 6 ülkede aralıksız sürdüren TP, söz konusu mutabakat ile birlikte esas faaliyet alanı olan arama ve üretime odaklanacak.
TÜRKİYE PETROLLERİ HAKKINDA:
Türkiye Petrolleri 63 yıllık tecrübesiyle yurtiçi ve yurt dışında 6 farklı ülkede, hidrokarbon arama, sondaj ve üretim faaliyetlerini sürdürmektedir. TP, ana faaliyet alanlarının yanı sıra; derin deniz aramacılığı, ankonvansiyonel ve boru hatları ile taşımacılığı alanlarında da çalışmalarına devam etmektedir. Faaliyetlerini Türkiye merkezli sürdüren TP; Azerbaycan, Irak, Afganistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Rusya’da önemli projeler yürütmektedir. Bölgesinde lider, dünyada etkin bir enerji şirketi olma hedefiyle yola çıkan Türkiye Petrolleri insana, topluma ve çevreye saygı yaklaşımıyla çalışmalarını geniş bir coğrafyada devam ettirmektedir.
Uzun yıllara dayanan birikimiyle, Türkiye’de petrol ve doğal gaz sektörünün kurulması ve gelişmesine öncülük eden Türkiye Petrolleri, kurulduğu günden bugüne sürekli Türkiye’nin en karlı kuruluşu listelerinde başı çekerken, son yıllarda da yurtdışında en çok yatırım yapan Türk şirketi unvanını kazanmıştır.
TURKİSH PETROLEUM INTERNATİONAL COMPANY (TPIC) HAKKINDA:
Türkiye Petrolleri A.O. tarafından 1988 yılında kurulan TPIC 2013 yılında Boru Hatları ile Taşımacılık Anonim Şirketi (BOTAŞ)’a devredilmiştir. Türkiye, Irak, Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Suriye, Ekvador, Kolombiya, Venezuela, K.K.T.C, Libya, Bangladeş’de faaliyet gösteren TPIC; petrol saha hizmetleri, Petrol saha hizmetleri, depolama, petrol ve petrol ürünleri ticareti, taşımacılık ve baz istasyonları kurarak perakende satış faaliyetleri yapmaktadır. (TPAO Genel Müdürlüğü Basın Bilgilendirme Notu, 30 Kasım 2017)
TPIC GENEL MÜDÜRÜ'NÜN MESAJI
Değerli İş Ortaklarımız;
Turkish Petroleum International Company (TPIC), TPAO’nun uluslararası faaliyet gösteren bir şirketi olarak kurulduğu 1988 yılından bu yana, petrol saha hizmetleri, petrol ticareti ve dağıtımı alanlarında, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Kafkasya, Orta ve Güney Asya ve Güney Amerika pazarlarında etkin faaliyet yürütmektedir. Kamuya ait bir enerji şirketi olan TPIC, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği başarılı faaliyetlerle, Türkiye’nin enerji stratejisine katkıda bulunma, ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etme ve Türkiye’nin en saygın enerji kuruluşlarından biri olma gayesiyle çalışmalarına kararlılıkla devam etmektedir.
Kamu şirketi kimliğinin getirdiği sorumluluğun yanında, özel sektör kabiliyetlerine sahip olması, TPIC’i sektörde avantajlı konuma getirmiştir. TPIC, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız, ilgili bakanlıklar ve çeşitli kuruluşlarla koordinasyon sağlayarak ülkemizin dış politika stratejilerinin uygulanmasına katkı sağlamaktadır.
Uluslararası arenada model alınan ve yetenekleriyle değer yaratan bir şirket olma vizyonu doğrultusunda hareket eden TPIC, yeni dönemde de ülkemize maksimum ölçüde fayda sağlamayı, özellikle Irak gibi ülkelerde yürüttüğü mevcut projelerinin yanında yeni yurt içi ve yurt dışı projeler üreterek farklılık yaratmayı, insan kaynağının yeteneklerini geliştirerek etkinliğini artırmayı hedeflemektedir.
TPIC’in geleceğe dair sağlam hedefler belirleyebilmesinde ve başarısında en önemli payın değerli çalışanlarımıza ve tüm paydaşlarımıza ait olduğunun bilincindeyiz. Bu vesileyle, geldiğimiz bu süreçte özverili çalışmaları ve katkılarından dolayı başta çalışanlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim. Ahmet TÜRKOĞLU-Genel Müdür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder